Aistien-tila: eri mahdollisuuksia

Aistien-tila voi olla joko kiinteä tai liikuteltava tila. Aistien-menetelmää voi hyödyntää myös kevyemmin, esimerkiksi kotoa löytyvillä materiaaleilla tai Aistien-matkalaukulla, jollaisia luotiin ELO-hankkeessa.

Aistien-tilan vuokraaminen ja Aistien-teltan lainaaminen

Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampuksen Aistien-tilaa on mahdollista vuokrata Moniaistisen tilan luomiseksi.

Tai kiinnostaisiko maksuton Aistien-teltan lainaaminen? Telttaan voit luoda erilaisia maailmoja somalialaisesta kylästä, suomalaiseen mökkimaisemaan. Teltan takaa heijastettava kuva luo  tunnelmaa. Telttaa voidaan lainata erilaisille kielikerhoille ja ryhmille, jotka toiminnallaan edistävät maahanmuuttajien osallisuutta ja kotoutumista.

Ota yhteyttä, mikäli Aistien-tilan vuokraus tai Aistien-teltan lainaus kiinnostaa. Samalla voit kysyä mahdollisuutta lainata esineistöä.

Teltan noutopiste ja Aistien-tila

Laurea Tikkurila

Ratatie 22, 01300 Vantaa

Kyselyt: Projektipäällikkö Minttu Räty

minttu.raty@laurea.fi

Aistien-salkut osana moniaistisuutta

ELO-hankkeessa Aistien-salkuissa hyödynnettiin esim. pelejä suomenkielen harjoittelemiseen, ja ne sisälsivät vinkkejä oman Aistien-tilan luomiseen sekä erilaista rekvisiittaa herättelemään keskustelua ja ideoita.

Valokuvien, esineiden ja äänimaailman käyttö helpottaa opiskelua silloin, kun yhteistä kieltä ei ole.

Kulttuuri- ja luontosalkut sisälsivät puolestaan hieman runsaammin aistielementtejä sekä esineistöä Aistien-tilan luomiseen.

Pakolaisteltta

Suomen Punainen Risti käynnisti Pakolaisteltta-kiertueen vuonna 2014 ja tapahtumia järjestetään edelleen. Pakolaistelttatapahtuman tavoitteena on lisätä tietoa pakolaisten tilanteesta ja elämästä sekä tarjota pakolaisista ja turvapaikanhakijoista käytävään keskusteluun tuoreita näkökulmia. Pakolaisteltta koostuu tilasta/teltasta, johon tuotetaan pakolaisleirin ääntä, kuvaa ja esineistöä.

Lisätietoa pakolaisteltasta

Johanna Matikainen

Suomen Punaisen Ristin Maahanmuuttajaohjelman kehittämispäällikkö

Kyselyt:

johanna.matikainen@punainenristi.fi