Aistien-tilat ja matkalaukut

Aistien tila voi olla joko kiinteä tai liikuteltava tila. Aistien menetelmää voit hyödyntää myös kevyemmin, esimerkiksi kotoa löytyvillä materiaaleilla tai lainattavalla Aistien matkalaukulla. Valokuvien, esineiden ja äänimaailman käyttö helpottaa opiskelua silloin kuin yhteistä kieltä ei ole.

Aistien-teltan lainaaminen

Kiinnostaisiko maksuton Aistien-teltan lainaaminen? Telttaan voit luoda erilaisia maailmoja somalialaisesta kylästä, suomalaiseen mökkimaisemaan. Teltan takaa heijastettava kuva luo  tunnelmaa. Syksyllä 2018 lainaamme telttaa  erilaisille kielikerhoille ja ryhmille, jotka toiminnallaan edistävät maahanmuuttajien osallisuutta ja kotoutumista. Ota yhteyttä, mikäli teltan lainaus kiinnostaa. Samalla voit kysyä mahdollisuutta lainata esineistöä.

Teltan noutopiste

Laurea Tikkurila

Ratatie 22, 01300 Vantaa

Kyselyt: Elo-hankkeen projektityöntekijä Tessa Härkönen

tessa.harkonen@laurea.fi

Aistien matkalaukkujen lainaaminen

Kiinnostaisiko Aistien-matkalaukkujen lainaaminen? Aistien salkusta löydät pelejä suomenkielen harjoittelemiseen, vinkkejä oman Aistien-tilan luomiseen sekä erilaista rekvisiittaa herättelemään keskustelua ja ideoita. Kulttuuri ja luonto salkut sisältävät hieman runsaammin aistielementtejä sekä esineistöä Aistien-tilan luomiseen.

Matkalaukkujen noutopisteet

Entressen kirjasto

Siltakatu 11, 02770 Espoo

Kyselyt: Adwoa Brewu

adwoa.brewu@espoo.fi

Laurea Tikkurila

Ratatie 22, 01300 Vantaa

Kyselyt: Tessa Härkönen

tessa.harkonen@laurea.fi

Aistien-tilat Entressen kirjastossa sekä Laurea Tikkurilassa

Haluatko kokeilla Aistien-tilaa Entressen kirjastossa? Kirjaston Aistien-tilassa ääni- ja kuvamaailman luominen on helppoa. Voit halutessasi luoda avoimen tilan muille kirjaston kävijöille tai käyttää tilaa oman ryhmäsi kanssa. Voit kysyä mahdollisuutta käyttää myös Laurea Tikkurilan kiinteää tilaa.

Aistien-tilat

Entressen kirjasto

Siltakatu 11, 02770 Espoo

Kyselyt: Adwoa Brewu

adwoa.brewu@espoo.fi

Laurea Tikkurila

Ratatie 22, 01300 Vantaa

Kyselyt: Tessa Härkönen

tessa.harkonen@laurea.fi

Pakolaisteltta

Suomen Punainen Risti käynnisti Pakolaisteltta-kiertueen vuonna 2014 ja tapahtumia järjestetään edelleen. Pakolaistelttatapahtuman tavoitteena on lisätä tietoa pakolaisten tilanteesta ja elämästä sekä tarjota pakolaisista ja turvapaikanhakijoista käytävään keskusteluun tuoreita näkökulmia. Pakolaisteltta koostuu tilasta/teltasta, johon tuotetaan pakolaisleirin ääntä, kuvaa ja esineistöä.

Lisätietoa pakolaisteltasta

Johanna Matikainen

Suomen Punaisen Ristin Maahanmuuttajaohjelman kehittämispäällikkö

Kyselyt:

johanna.matikainen@punainenristi.fi

Maria Pikkarainen

Kotoutumistuen koordinaattori

Kyselyt:

maria.pikkarainen@punainenristi.fi